nieuws

Cateringmanager SAB in tv-serie

Catering

Een cateringmanager van SAB Catering heeft de hoofdrol in een nieuwe tv-serie. Die gaat laaggeletterdheid in de samenleving. SAB strijdt voor de aanpak van laaggeletterdheid binnen de cateringwereld.

Cateringmanager SAB in tv-serie

De betreffende cateringmanager is Lidia Kumasaka. Zij kwam als 20 jarige uit Polen naar Nederland. Ze volgt een cursus Nederlands voor gevorderden op de Vrije Universiteit. In één van de twaalf afleveringen van de serie wordt er een werkdag van haar in beeld gebracht.

ETV.nl lanceert op woensdag 2 april a.s. het vervolg op Lees en Schrijf!, een multimediale aanpak om laaggeletterden te motiveren te leren lezen en schrijven. Met de tweede serie die in april verschijnt worden specifiek de laaggeletterden die al werken, of willen werken, gemotiveerd om iets aan hun taalvaardigheid te doen.

Het bestaat uit een televisieserie van twaalf afleveringen, een (gratis) werkboek, en online oefeningen op de website www.leesenschrijf.nl De nieuwste tv-serie: Lees en Schrijf! Taal op je werk is in het hele land te zien bij de regionale zenders. Cateraar SAB wil onder haar werknemers het taboe van laaggeletterdheid doorbreken, en waar nodig bijscholing bieden.

Reageer op dit artikel