nieuws

VWA gaat controleren op rookverbod

Catering

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat de komende maanden gericht controleren op het naleven van het rookverbod in de industrie- en bouwsector. Gezamenlijke ruimtes als bedrijfsrestaurants kunnen strenge controles verwachten. De VWA stelt pittige boetes in het vooruitzicht.

VWA gaat controleren op rookverbod

Bedrijven die de regels overtreden riskeren boetes die kunnen oplopen tot 2400 euro. Met name de voedingsmiddelenindustrie en de dranken-, kleding-, hout- en meubelindustrie kunnen controleurs verwachten, aldus de VWA. Daarnaast voert de VWA inspecties uit op basis van signalen van de Arbeidsinspectie.

In totaal worden 800 inspecties uitgevoerd in gezamenlijke ruimtes als bedrijfsrestaurants, vergaderzalen, bouwketen en toiletten. Ook rookruimtes worden aan een inspectie onderworpen. Vanaf 1 juli wordt uiteraard de horeca streng gecontroleerd.

De voornaamste aanleiding voor de gerichte controles in industrie en bouwplaatsen is het achterblijven van de naleving van de regels in beide sectoren, aldus de VWA. Die roept werknemers op om klachten over roken op de werkplek (anoniem) te melden.

Reageer op dit artikel