nieuws

Deli XL achter vernieuwd maaltijdconcept ziekenhuis

Catering

Foodservice groothandel Deli XL heeft een contract getekend voor een vernieuwend maaltijdconcept in het Deventer Ziekenhuis. Patiënten kunnen straks kiezen uit drie dagmenu’s waarbij ze met maaltijdcomponenten zelf hun menu bepalen.

Deli XL achter vernieuwd maaltijdconcept ziekenhuis

Het contract is op 15 juli ondertekend in een luchtballon. Het vernieuwende maaltijdconcept gaat vanaf september in.

Bij de dagmenu’s is er voor ieder wat wils, meldt Deli XL. Zo serveert het ziekenhuis straks een typisch Sallandse maaltijd, een vegetarisch menu en een exotisch menu, tevens Halal.

Ook de plaats waar de maaltijd wordt genuttigd kan variëren: in bed, in het afdelingsrestaurant, op het dakterras of in het bezoekersrestaurant. Bezoekers kunnen tegen een meerprijs mee-eten.

Het Deventer Ziekenhuis is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland waar patiënten op hotelachtige wijze genieten van maaltijden op basis van roomservice. ‘Andere ziekenhuizen zijn ook al wel bezig met deze vorm van maaltijdverschaffing, maar wij zijn straks toch echt de eerste waar roomservice integraal wordt ingevoerd als onderdeel van het zorgproces’, aldus directeur facilitair bedrijf Jos Tijsmans van het Deventer Ziekenhuis.

Deli XL laat weten als partner van het Deventer Ziekenhuis van het begin af aan heeft meegeholpen met de ontwikkeling van het concept. ‘Met een groot team hebben we samen met het ziekenhuis om de tafel gezeten om alle puntjes op de i te zetten’, meldt Chiara Monasso van Deli XL.

Reageer op dit artikel