nieuws

Gastronomie-opleiding voor zorg in aantocht

Catering

Er komt een opleiding ‘gastronomisch medewerker’ voor zorginstellingen. Hoofddoelstelling van de opleiding is om de kwaliteit van maaltijden in de zorg te waarborgen. Dat zegt smaakprofessor en opleidingsman Peter Klosse.

Gastronomie-opleiding voor zorg in aantocht

Klosse liet tijdens het LOC-congres op 1 oktober de nieuwe opleiding ontvallen. Desgevraagd geeft de eigenaar van restaurant De Echoput in Hoog-Soeren en aanjager van de Academie voor Gastronomie aan dat er een nieuwe opleiding voor de zorg komt.

‘De taak van een gastronomisch medewerker moet zijn de kwaliteit van de maatlijden te waarborgen. Dan gaat het zeker niet alleen om de maaltijd zelf, maar ook om de ambiance, keuzemogelijkheden, tijdstippen dat er gegeten wordt en alles wat maar verder van belang is bij het genieten van de maaltijd’, aldus Klosse.

Klosse zegt dat een aantal grote partijen zijn gedachte ondersteunen. Daarbij onder andere cateraar Marfo, een ROC en de overheid. Klosse stelt dan ook dat de opleiding er wel zal komen, al is het nog te vroeg om te praten over wanneer de startdatum is en hoe het lessenpakket er exact uitziet.

Reageer op dit artikel