nieuws

Keuken zorgcentrum blank door noodweer

Catering

De keuken van zorgcentrum De Volckaert in het Brabantse Dongen is door het noodweer van het afgelopen weekend volledig blank komen te staan. Het water stond bijna 1,70 meter hoog tegen de muren, toen een van de ramen van de keuken, die zich in de kelder bevindt, het begaf en het water naar binnen stroomde.

Keuken zorgcentrum blank door noodweer

In de kelder bevinden zich onder andere de centrale keuken, een voorraadkamer en enkele kantoorruimten. De brandweer was rond 06.00 uur ter plaatse en had ruim twee uur nodig om het water weg te pompen. Daarna konden schoonmaakploegen het overige water en het slik verwijderen.

Over de hoogte van het schadebedrag kon Geert Schreur van de raad van bestuur van De Volckaert nog weinig zeggen. ‘We zijn in ieder geval blij dat het alleen om materiële schade gaat en dat er geen mensen in gevaar zijn gekomen.’

Een deel van de voorraad voedsel moet als verloren beschouwd worden, meldt Grootkeuken. Enkel producten die luchtdicht verpakt zijn, kunnen bewaard worden. Ook een computer met printer is verloren gegaan.

Doordat de keuken onder water heeft gestaan, kunnen er de komende dagen geen maaltijden meer worden bereid vanuit de centrale keuken in Dongen. Daarom heeft een crisisteam besloten om de keuken op een SBO-locatie in Oosterhout weer tijdelijk in gebruik te nemen. Hoelang dat gaat duren is nog niet bekend.

Meer berichten over de zorgcatering:

Reageer op dit artikel