nieuws

SAB Catering omarmd door Ik Kies Bewust

Catering

SAB Catering heeft het officiële certificaat voor het Ik Kies Bewust-logo ontvangen. SAB is als bedrijfscateraar geaccrediteerd om naast de verkoop van voorverpakte Ik Kies Bewust producten, ook versbereide gerechten volgens de IKB criteria aan te bieden aan de lunchgasten in de bedrijfsrestaurants.

SAB Catering omarmd door Ik Kies Bewust

SAB heeft samengestelde recepturen ontwikkeld met minder of weinig zout, suiker en verzadigd vet voor belegde broodjes, salades en warme snacks. ‘In de maanden september en oktober start onze afdeling Opleidingen met het geven van Ik Kies Bewust-trainingen aan onze cateringmedewerkers. Zij worden opgeleid om te werken volgens de richtlijnen van het Ik Kies Bewust-logo. De verwachting is dat in 2009 een aanzienlijk deel van onze bedrijfsrestaurants samengestelde gerechten met het Ik Kies Bewust-logo serveren’, aldus Judith Veerman, productmanager bij SAB.

De criteria waaraan producten moeten voldoen om het IKB-logo te mogen dragen worden opgesteld door een onafhankelijke Wetenschappelijke Commissie. De aansluiting bij de Stichting Ik Kies Bewust past in de strategie van SAB om te streven naar een toename van gezondere voeding samen met de consumenten in het bedrijfsrestaurant. Eerder kregen Sodexo en Albron het certificaat.

Reageer op dit artikel