nieuws

Buitenkeukens Defensie vernieuwd

Catering

De krijgsmacht heeft 41 mobiele keuken aangeschaft voor militairen die op oefening of buitenlandse missie zijn. Deze satellietkeukens vervangen de verouderde veldkeukens. Koks hoeven nu alleen nog maar maaltijden, die kant-en-klaar worden aangeleverd, op te warmen.

Buitenkeukens Defensie vernieuwd

Dat meldt De Telegraaf. De nieuwe keukens hebben als voordeel dat ze in een container passen en daardoor makkelijker te vervoeren zijn. Verplaatsingen van de oude veldkeukens gebeurde via een sleep.

Bijkomend voordeel van de nieuwe keukens is dat er minder koks mee hoeven op missie. Daarnaast krijgen militairen exact dezelfde hoeveelheid voedsel aangereikt omdat het om kant-en-klaar maaltijden gaat die in de satellietkeukens worden opgewarmd.

Reageer op dit artikel