nieuws

Caloriearm effectiever dan prijsactie

Catering

Scholen die willen dat hun leerlingen voor gezonde tussendoortjes kiezen, kunnen hun snoep- en frisdrankautomaten het best vullen met caloriearme producten. Het is effectiever dan de gezondere producten in de automaten aan te prijzen of goedkoper te maken.

Caloriearm effectiever dan prijsactie

Dat blijkt uit onderzoek, dat onderzoeksbureau TNO dinsdag presenteerde.

TNO deed samen met het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ en het Voedingscentrum onderzoek op zo’n dertig middelbare scholen. Zij wilden weten hoe kantinebeheerders, scholen, automatenfirma’s, de voedingsmiddelenindustrie en de overheid leerlingen kunnen helpen in hun ‘gezonde keuze’.

Aanleiding van het onderzoek is de toename van het aantal jongeren dat met overgewicht kampt. Uit het onderzoek van TNO blijkt dat bijna een op de vijf jongeren tussen de 12 en 15 jaar te dik is.

Reageer op dit artikel