nieuws

Niet iedere cateraar viert Dag vd Cateringmedewerker

Catering

De meeste contractcateraars in Nederland doen mee aan de gisteren gehouden Nationale Dag van de Cateringmedewerker. Een select gezelschap van de werkvloer mag aanschuiven aan een exquise lunch. Maar sommige cateraars hebben hun bedenkingen en enkele doen er zelfs niet aan mee.

Niet iedere cateraar viert Dag vd Cateringmedewerker

Gisteren werd de Nationale Dag van de Cateringmedewerker voor de vijfde achtereenvolgende keer gehouden. Een dag waarop de mensen van de ‘werkvloer’. Directeur Johan Roem van Mondial Cateringservice uit Diemen heeft zo zijn eigen idee over ‘De Dag’.

‘Die zou jaarlijks met het Veneca-diner gecombineerd moeten worden, waardoor persuitingen gebundeld zouden kunnen worden en meer aandacht kunnen krijgen. Twee toppers van elk Veneca-lid zouden dan die avond in het zonnetje kunnen worden gezet. Nu zitten we niet in het onderscheidend traject van De Secretaresse van het Jaar, de Tuinman van het Jaar en de Misset-verslaggever van het jaar.’

Ander moment

Enkele cateraars nemen zelfs geen deel aan de speciale dag. Zoals Hutten (Business) Catering uit Veghel. ‘Wij vinden dat deze dag niet centraal geregeld hoeft te worden’, geeft eigenaar Bob Hutten aan. Ook Avenance (Lijnden) besteedt geen specifieke aandacht aan de ‘Nationale Feestdag’. ‘Wij vinden de dag een goed initiatief, maar de waardering voor onze medewerkers kan ook, of moet juist, op andere momenten uitgesproken worden.’

Reageer op dit artikel