nieuws

Omzet eigen beheer bedrijfsrestaurants stijgt

Catering

De omzet van bedrijfsrestaurants in eigen beheer is jaar gestegen. De omzet in bedrijfsrestaurants met een contractcateraar is juist gedaald. Dat blijkt uit het Nationaal Catering Onderzoek van Foodstep in Wageningen.

Omzet eigen beheer bedrijfsrestaurants stijgt

De omzet van bedrijfsrestaurants in eigen beheer pluste in 2008 met drie procent ten opzichte van 2005. De omzet uitbesteed daalde in drie jaar tijd met negen procent. Dat becijferde Foodstep in haar jaarlijkse Nationaal Catering Onderzoek (NCO).

Er zijn anno 2008 2,2 miljoen werknemers die kunnen lunchen in uitbesteed restaurant. Drie jaar geleden waren dat er nog 2,3 miljoen. Het aantal medewerkers dat via een bedrijfsrestaurant in eigen beheer wordt voorzien was afgelopen jaar 1,5 miljoen medewerkers groot en in 2005 nog 1,4 miljoen. Een groei van vijf procent.

Dit zijn enkele resultaten die Misset Catering exclusief mag weergeven. Een uitgebreid artikel over uitkomsten van het NCO is te lezen in het extra dikke eindejaarsnummer van Misset Catering. Klik hier voor een abonnement.

Reageer op dit artikel