nieuws

Handzaam’ cateringbroodje lekkerste van laatste 25 jaar

Catering

Handzaam’ en ‘mooie compositie van smaken’. Jurylid Joop Braakhekke sprak maandag net na het middaguur lovend over het Allerlekkerste Broodje van de afgelopen 25 jaar in de categorie catering. De ´oeuvreprijs´ ging naar Vivaldi Symphony van Aad van Berkel.

Handzaam’ cateringbroodje lekkerste van laatste 25 jaar

Met dit broodje won Van Berkel (werkzaam bij Prorest Catering) in 2001. Van Berkel vertelt voor zijn overwinning smakelijk over de ingrediënten: ´Een basilicum broodje waarvan de onderkant besmeerd is met een mousse van mozarella, pesto en room. Met daarop rucola sla, pastrami, kipfilet gebakken in Provençaalse olie, een beetje peer, wat gele paprika, preischeuten, cressen en de bovenkant besmeerd met monchou.´

Die variatie aan smaken is gerelateerd aan de naam van het broodje Vivaldi´s Vierjaargetijden symfonie én voor de jury een van de redenen om Van Berkel´s broodje als winnaar aan te wijzen. ´Maar zeker ook omdat het een handzaam broodje is, je moet in één hap alles kunnen proeven´, aldus Braakhekke.

Door de stichting Lekkerste Wedstrijden waren 300 broodjes van de afgelopen 25 jaar geselecteerd, waarvan er drie maandag in de finale werden beoordeeld. Naast de ´winnaar´ stonden Foliena Feenstra (met Broodje Batavia) en Untara Samsuria (met Zeldenrust Brunchebroodje) op het podium. ´Als je hier staat ben je eigenlijk allemaal winnaar´, aldus Braakhekke.

Van Berkel: ´Deze prijs is een kroon op mijn werk.´ De cateringmanager van een ABN AMRO-bedrijfsrestaurant doet dit jaar voor de negende achtereenvolgende keer mee met de (reguliere) wedstrijd om het Lekkerste Broodje categorie Catering. Maandagmiddag wordt bekend of hij met nóg een bokaal naar huis gaat.

Reageer op dit artikel