nieuws

Imperium horecaman Salomons ingestort

Catering

Vier bedrijven van horeca ondernemer Wim Salomons zijn failliet verklaard door de rechtbank Zwolle-Lelystad.

Imperium horecaman Salomons ingestort

De rechtbank verklaarde Korhoender, Team Spirit en Hanze Exploitatie failliet. Treemter Balk, het moederbedrijf, werd op 12 maart al failliet verklaard. Het bedrijf Team Spirit verzorgt de catering op Hogeschool Windesheim.

Team Spirit-medewerkers hebben toegezegd door te werken, in de hoop deze week met de curator tot een oplossing te komen.

Geen hotel

Geruchten over het faillissement van de ondernemer gingen al langer rond. De Belastingdienst veilde vorig jaar de inventaris van het bedrijfspand van Salomons in Zwolle. Kort daarvoor was Salomons al afgehaakt als beoogd exploitant van het hotel bij het nieuwe FCZwolle-stadion. Ook ging zijn plan om een horecapaviljoen in Park Wezenlanden te exploiteren de mist in.

Biljart

Salomons trok landelijke publiciteit met het opzetten van een topbiljartteam: Hanze Catering. Het team werd het eerste jaar kampioen, maar verdween vervolgens uit de competitie. Spelers en sponsor lagen in de clinch over betalingen. Salomons beweerde daarbij zijn sponsorschap al lang te hebben stopgezet. Hij was niet bereikbaar voor commentaar, zo schrijft De Stentor.

Reageer op dit artikel