nieuws

Omzetverlies contractcatering Duitsland 4,2%

Catering

De contractcateraars in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk verwachten voor dit jaar een omzetverlies van 3,6 procent. In Duitsland zou de omzet 4,2 procent dalen, in Oostenrijk 5,2 en in Zwitserland 0,7. Dat blijkt uit onderzoek.

Omzetverlies contractcatering Duitsland 4,2%

Dat werd uitgevoerd door de InterConnection Consulting Group in Wenen. Die berekende de gezamenlijke omzet in contractcatering van de drie Duitstalige buurlanden over 2008. Die kwam uit op 5,6 miljard euro, een stijging van zes procent ten opzichte van 2007. Mede veroorzaakt door de inkomsten via het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland.

Voor 2009 wordt door contractcateraars uit Duitsland, Zwitsersland en Oostenrijk een afname van 3,6 procent verwacht en voor volgend jaar 3,4 procent omzetdaling. Volgens de onderzoekers zou 2011 kunnen rekenen op een kleine stijging van 0,8 procent, aldus het vakblad gv-praxis.

Leeuwendeel

In 2009 is in alle drie de onderzochte landen een daling te verwachten. Al kent Zwitserland de geringste daling met 0,7 procent. Daarna volgt Duitsland met 4,2 procent en Oostenrijk met 5,2 procent.

Duitsland zorgt met 3,5 miljard euro overigens voor het leeuwendeel (lees: 62,6%) van de totale omzet van de drie onderzochte landen. Vervolgens Zwitserland met 1,1 miljard euro (21,1%) en dan Oostenrijk met 916 miljoen euro (16,3 procent).

Compass ongenaakbaar in Duitsland

Reageer op dit artikel