nieuws

Gezonder eten als prijs ervan daalt

Catering

Prijsprikkels werken om burgers aan gezondere voeding te helpen, bewijst onderzoek van de Vrije Universiteit. Gezonde voeding is nu vaak stukken duurder dan de vette hap en dan is keus vaak snel gemaakt. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) voelt weinig voor een prijsingreep.

Gezonder eten als prijs ervan daalt

Mensen met een laag inkomen gaven vaker dan rijkeren aan dat ze gezondere voedingsmiddelen zouden kopen als deze goedkoper worden. Over het algemeen ziet de consument meer in aanbiedingen van goedkopere producten dan in een vettax. Ook lagere belasting op goede voeding ziet de consument wel zitten.

Minister Klink ziet geen reden voor prijsmaatregelen om Nederland meer aan gezond voedsel te krijgen. Zijn uitgangspunt is dat de overheid hier niet te snel mee moet komen. Eerst zijn bedrijfsleven en consumenten zelf aan zet.

Klik hier om het volledige onderzoek van de Vrije Universiteit in te zien.

Reageer op dit artikel