nieuws

Omzet van Sodexo stijgt met 11 procent

Catering

Sodexo heeft in het fiscale derde kwartaal de omzet met 11% zien stijgen tot 3,77 miljard euro. De aan de beurs van Parijs genoteerde onderneming voor catering en andere facilitaire zaken ligt volgens CEO Michel Landel op koers om de doelen voor het lopende fiscale jaar te halen. Het aandeel werd door beleggers vervolgens 3,7% hoger gezet.

Omzet van Sodexo stijgt met 11 procent

Dat maakte Sodexo bekend. De eerste negen boekmaanden eindigden op 31 mei 2009. De divisie Continental Europe (waartoe ook Nederland behoort) droeg met 1,31 miljard voor ruim eenderde bij aan de totale omzet van 3,77 milajrd euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 1,2 miljard euro.

‘North-America’ draagt met 1,51 miljard euro 40 procent bij aan de totale omzet. Dat was vorig jaar nog 1,29 miljard euro. De rest wordt verzorgd door United Kingdom & Ireland (303 miljoen tegen 314 miljoen vorig jaar) en Rest of the world (480 miljoen om 435 miljoen).

Wereldwijd steeg het onderdeel Food and Facilities Management Services met 2,9 procent. Daarbij droegen volgens Sodexo Health Care en Seniors, Education and Defense bij. Service Vouchers and Cards (in Nederland niet toegepast) nam met 15,2 procent toe.

Meer nieuws over Sodexo:

Reageer op dit artikel