nieuws

Crisis laat lunchbesteding onberoerd

Catering

De crisis laat de lunchbesteding van 85 procent van de bezoekers van bedrijfsrestaurants onberoerd. Dat blijkt uit onderzoek van SSI in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties, Veneca.

Crisis laat lunchbesteding onberoerd

Uit het onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de Nederlandse werknemers niet bezuinigt op de lunch. De crisis laat de lunchbesteding van 85 procent van de werknemers onberoerd, concludeert onderzoeksbureau SSI.

Verder blijkt uit het Veneca-onderzoek dat mannen en vrouwen er andere gewoonten op nahouden wat betreft bezoek van een gedrag in het bedrijfsrestaurant. Jonge mannelijke werknemers lunchen minder vaak dan hun vrouwelijke collega’s. Jonge vrouwen eten vaker biologisch. Behalve wanneer ze ouder worden, stelt SSI.

De lunch top-5 bestaat uit een broodje kaas/vleeswaar, rauwkost, soep, broodje gezond en een tosti.

Reageer op dit artikel