nieuws

Partycateraar nu ook HACCP gecertificeerd

Catering

Maître Frédéric behaalde onlangs het HACCP certificaat voor haar voedingskwaliteitssysteem. Om de veiligheid van eet- en drinkwaren te realiseren, zette Maître Frédéric een kwaliteitssysteem op. Hiertoe bracht Maître Frédéric alle processen rond de voorbereiding van voedsel voor evenementen in kaart.

Partycateraar nu ook HACCP gecertificeerd

Vervolgens maakte men die onderdelen, die gevaar zouden kunnen opleveren voor de voedselveiligheid beheersbaar. HACCP is een methode die bedrijven moeten toepassen om de veiligheid van de voedingsproducten te waarborgen.

Deze methode steunt op twee belangrijke pijlers : het analyseren van de gevaren (HA = Hazard Analysis) en het bepalen van de punten in het productieproces waar deze gevaren effectief gecontroleerd worden (Critical Control Points). HACCP is een preventief systeem.

Door de gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd. Certificering is niet wettelijk verplicht. Maître Frédéric hecht echter grote waarde aan de kwaliteitseisen die nodig zijn voor certificering.

Meer partycatering nieuws:

Reageer op dit artikel