nieuws

Sligro-dief eist veroordeling agenten

Catering

Een 31-jarige man die in 2005 op de vlucht na een snelkraak bij Sligro door agenten onder vuur werd genomen, wil de agenten voor de rechter slepen. De man werd tijdens de vlucht in het hoofd geschoten.

Sligro-dief eist veroordeling agenten

De Sligro-dief ging er in augustus 2005 na de inbraak met twee collega-inbrekers met een paar dozen sigaretten vandoor. Tijdens hun vluchtpoging werden ze door achtervolgde agenten onder vuur genomen. Daarbij werd één van de vluchters in het hoofd geschoten, met als gevolg dat hij aan één oog blind raakte.

De inbreker, die zelf een jaar moet brommen, wil dat de agenten ook boeten. ‘Ik was fout, maar dacht dat in Nederland agenten het verstandigst waren. Wat hier is gebeurd, is niet normaal’, aldus de dief in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel