nieuws

Heerlijkeerlijketen: nieuwe duurzame formule Albron

Catering

Een welluidende naam voor een nieuwe duurzame cateringformule van Albron; heerlijkeerlijketen. Minimaal 50 procent van het assortiment bestaat uit producten met een ‘duidelijke plus op duurzaamheid’. Dat kan tot 100 procent oplopen.

Heerlijkeerlijketen: nieuwe duurzame formule Albron

De formule werd onlangs geïntroduceerd bij de Provincie Limburg. Volgens Albron vormen cateringmedewerkers een belangrijke schakel in het succes van heerlijkeerlijketen.

‘In trainingen wordt de juiste kennis en vaardigheden bijgebracht om de dagelijkse werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Naast de Provincie Limburg tonen andere organisaties, waaronder enkele ministeries, interesse in de nieuwe formule.’

Balans

Nick Cruts, contractbeheerder Provincie Limburg: ‘Wij hebben duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Een duurzame bedrijfsvoering komt neer op een balans tussen de sociaaleconomische, ecologische en culturele aspecten.’

‘Op het gebied van catering is een van de belangrijkste zaken waar de Provincie Limburg naar streeft dat in 2010 minimaal 50% van het gehele assortiment bestaat uit duurzamere producten, waaronder 40% biologische producten. Albron speelt op deze pijlers naadloos in met heerlijkeerlijketen‘.

‘Gewoon beginnen’

Henk Voormolen, directeur Duurzamer Ondernemen van Albron: ‘Wie duurzamer wil ondernemen, moet gewoon beginnen en stappen zetten. Dat is ook de filosofie achter deze nieuwe cateringformule.’

‘Wij denken niet de wijsheid in pacht te hebben als het gaat om duurzaamheid, maar willen met heerlijkeerlijketen een solide platform bieden waarop we met alle betrokkenen samen verder kunnen bouwen aan een steeds duurzamere catering. Elke keer een stapje erbij; bijvoorbeeld een ruimer biologisch assortiment, duurzamere processen, méér FairTrade producten, meer gezondere producten.’

Magazine

Albron introduceerde de formule donderdag 19 november op het congres ‘Duurzame Overheden & Duurzaam Inkopen 2009’. De cateraar publiceerde onlangs haar eerste Duurzamer Ondernemen Magazine. In dit magazine worden alle initiatieven van Albron op het gebied van duurzaamheid toegelicht. Het magazine kan via www.albron.nl gedownload of besteld worden.

Meer Albron nieuws:

Reageer op dit artikel