nieuws

Partycateraar gekroond tot prins carnaval

Catering

Het carnavalsseizoen is begonnen. In diverse plaatsen is de nieuwe carnavalsprinsen bekend gemaakt. Zo ook in Nijmegen. Daar is een bekende partycateraar gekozen tot prins carnaval.

Partycateraar gekroond tot prins carnaval

Het gaat om Gerard Kerkhoff, eigenaar van La Vie Catering in Nijmegen. Die plaats heet tijdens de carnaval Knotsenburg en Kerkhoff is gekroond als Prins Gerard II. Kerkhoff zegt ‘happy’ te zijn met de benoeming.

‘Het is een hele eer dat je wordt gevraagd voor deze functie. Het kwam echter niet als verrassing, want ik ben in juni dit jaar dit gevraagd. Ik ben prins voor een periode van 1 jaar, dus tot en met 10 november 2010.’

Zakelijk succes

De eigenaar van La Vie denkt er zakelijk profijt uit te kunnen halen. Zo heeft Kerkhoff dit jaar een vijfjarig contract mogen afsluiten bij het grote onderkomen voor Nijmeegse carnavalisten, de Vereeniging in Nijmegen. ‘Daar komen los daarvan nog meer carnavals activiteiten.’

Kerkhoff kijkt uit naar de onderscheidingen die hij mag gaan uitdelen. ‘Ook kijk ik uit naar de sociale avonden, zoals bezoeken aan ziekenhuizen, bejaardenhuizen en scholen en natuurlijk de optocht, de herenzitting en het Hofbal.’

Stem kwijt

Full time prins carnaval vergt nogal wat. ‘In principe zie ik nergens tegenop, ik heb ja gezegd en vindt dan dat ik alle consequenties moet aanvaarden. Ik ben wel bang om mijn stem te verliezen, want ik wil nogal graag boven de muziek uitkomen.’

Ook in Sint Oedenrode is een partycateraar prins carnaval geworden. John van der Linden van Twins Home & Cooking. Zijn tweelingbroer Wil en zakelijk partner is adjudant van de prins geworden.

Meer nieuws La Vie:

Reageer op dit artikel