nieuws

La Place richt Food College op

Catering

Het moederbedrijf van La Place, Maxeda, heeft een convenant getekend met het ROC van Amsterdam voor de oprichting van La Place Food College en V&D Retail College. De samenwerking moet per jaar 1.500 leerwerkstages opleveren.

La Place richt Food College op

Gestart wordt bij V&D en La Place in de regio Amsterdam, met ruim 150 stageplekken. De andere 1.350 plaatsen zullen worden ingevuld in alle winkelketens van Maxeda in de regio Amsterdam en verspreid over het hele land.

In het bijzijn van burgemeester Job Cohen van Amsterdam is de oprichting van het La Place Food College en V&D Retail College op 11 februari bekend gemaakt.

La Place Food College

De betrokken partijen stellen dat de huidige arbeidsmarkt van slag is en dat het pijnlijk is te zien dat veel jongeren tijdens hun opleiding of bij de afronding van hun opleiding moeite hebben werkervaring op te doen of een baan te vinden.

Door het opzetten van het V&D Retail College en het La Place Food College krijgen jongeren ervaring in retail- en foodsector. V&D en La Place hopen zo in een vroegtijdig stadium young professionals te kunnen binden aan het bedrijf.

Het gaat om een zo breed mogelijk pakket: scholing, training, bemiddeling, job coaching, leer-werktrajecten en BOL stageplaatsen. ROC van Amsterdam hoopt zo zijn leerlingen nog beter voor te bereiden op de praktijk met meer kans op een baan.

La Place

Door de samenwerking tussen V&D, La Place, Maxeda, ROC Amsterdam en PAO moet een brug worden geslagen tussen opleiding en werk. Het Young Professionalstraject start in februari 2010 en zal voor 1 september 2010 leiden tot de invulling van de stages.

Reageer op dit artikel