nieuws

Producten vechten om gunst van werknemer en scholier

Catering

Het saucijzenbroodje uit de schoolkantine, het Zócijs saucijzenbroodje er weer in. Smilde Bakery bracht onlangs de verantwoorde variant van het broodje op de markt en daar maakte schoolcateraar Van Leeuwen gretig gebruik van. Sapproducent The Fruit Lab ageert juist tegen het (generieke) saucijzenbroodje.

Producten vechten om gunst van werknemer en scholier

Al jaren vechten diverse producten om de gunst van de gast in bedrijfsrestaurant of schoolkantine. Die strijd gaat door. Met veelal nieuwe producten of nieuwe marketingacties. Als we bij de eerste beginnen dan springt de Zócijs in het oog. Smilde Bakery bracht ‘verantwoorde’ saucijzenbroodje vorig jaar op de markt, met 25 procent minder vet, 25 procent minder zout en 25 procent minder calorieën.

Van Leeuwen Catering op maat uit Leidschendam zag zijn kans schoon. Het door de schoolcateraar (50 kantines) uit het assortiment gehaald reguliere saucijzenbroodje werd vervangen door de Zócijs. En die past dan in het verantwoorde deel van het assortiment van Van Leeuwen.

Dat is opgebouwd uit 85 procent producten, die als verantwoord of neutraal voor de gezondheid beschouwd kunnen worden. De overige 15 procent zijn producten in een minder verantwoorde categorie.

Marketing

Is het saucijzenbroodje binnen de schoolkantine gemeengoed (want vooral snack voor ochtend of middag), in de bedrijfsrestaurants niet (want geen echt lunchproduct). Werknemers willen het saucijzenbroodje echter nog wel eens (bij cateraar of lokale bakker) bestellen ten bate van de viering van een verjaardag. En dan zou Zócijs (ook) een uitkomst kunnen zijn.

The Fruit Lab ageert juist tegen het saucijzenbroodje in het algemeen met haar nieuwe marketingcampagne ‘Trakteer eens wat anders!’. Het vecht met haar traktatiebox van 100% verse sappen en smoothies om de gunst van werknemers. Voor hen zou de makkelijke bestelmogelijkheid een motivatie kunnen zijn. Via een speciale site wordt de box met 16 flesjes koel afgeleverd op de werkplek. Wan behalve verantwoord/gezond is ook gemak een trend in cateringland.

Meer bedrijfscatering:

Reageer op dit artikel