nieuws

Broodje gezond niet gezond

Catering

De Consumentenbond velt een vernietigend oordeel over broodjes gezond die in winkels en in de horeca te koop zijn. ‘We kunnen ze geen van alle aanbevelen.

Broodje gezond niet gezond

De Consumentenbond velt een vernietigend oordeel over broodjes gezond die in winkels en in de horeca te koop zijn. ‘We kunnen ze geen van alle aanbevelen.’

De veelverkochte broodjes werden door de Gezondheidsgids onder de loep genomen. ‘Te weinig groente, te zout en te veel calorieën’, oordeelt de gids over de meeste onderzochte broodjes. Slechts twee bedrijven krijgen het predikaat ‘redelijk’. Het gaat daarbij om het Broodje Gezond van AH to go en Delifrance.

Tien broodjes, waaronder die van Bakker Bart en Hema, krijgen het predikaat ‘redelijk’. Hekkensluiters zijn de broodjes van C’est du Pain en Johma. ‘Het Broodje Gezond is duidelijk geen bestelling die zijn naam eer aandoet. Je kunt het beter een Broodje Lekker of een Broodje Iets Minder Ongezond noemen’, zegt woordvoerder Marcel van Beusekom van de bond in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel