nieuws

JCS en Prorest gaan hard in Catering Top-20

Catering

Jaarbeurs Catering Services en Prorest zijn de hardste groeiers in de Catering Top-20, de ranglijst met grootste cateringbedrijven van ons land samengesteld door Misset Catering. Koninklijke Van den Boer Groep is de grootste verliezer onder de inmiddels vast top-3; Sodexo, Albron, Compass.

JCS en Prorest gaan hard in Catering Top-20

De omzet van Jaarbeurs Catering Services nam vorig jaar van met veertien miljoen euro toe en kwam uit op 55 miljoen euro. Jaarbeurs Catering Services steeg daarmee één plaatsje in de Catering Top-20 en vinden we nu terug op plaats zeven.

De forse omzetgroei wordt toegeschreven aan de overname van de Arjan van Dijk Groep. Jaarbeurs Catering Services prognotiseerde overigens een jaaromzet van 70 miljoen euro, maar kon dit bij lange na niet halen. Dit had te maken met tal van annuleringen bij de partycateringlabels Verhaaf, Taat & de Regt, Grand en Arjan van Dijk Groep.

Prorest Catering

Een andere klimmer in de ranglijst is Prorest Catering. Prorest noteerde een omzettoename van negen miljoen euro. De cateraar staat met 41 miljoen euro op plaats acht in de Catering Top-20, twee plaatsen hoger dan in 2008. Een deel van de groei wordt toegeschreven aan het feit dat de cijfers van het in 2008 overgenomen Mondial Catering mochten worden bijgeschreven.

De Koninklijke Van den Boer Groep zag de omzet in 2009 dalen met ruim tien miljoen euro. De cateraar blijkt met 70 miljoen euro omzet wel op de zesde plaatst staan. Chief executive officer Noud van den Boer signaleerde een forse omzetdaling in de eventcatering in met name de laatste vier maanden van 2009.

Sodexo Nederland

Sodexo Nederland blijft de grootste cateraar van Nederland. Sodexo schroefde de omzet vorig jaar met vijf miljoen euro op tot 365 miljoen euro. Albron blijft twee, maar moest vijftien miljoen euro inleveren. Albron behaalde vorig jaar een omzet van 253 miljoen euro. Compass Group Nederland blijft de derde cateraar van Nederland. Ondanks een verlies van veertien miljoen euro was Compass vorig jaar goed voor 245 miljoen euro.

» Bekijk hier de Catering Top 20

Reageer op dit artikel