nieuws

Miljoenen giftige voedseldozen in China

Catering

De autoriteiten in China hebben meer dan zeven miljoen giftige wegwerpdozen voor voedsel in beslag genomen. Zeven bedrijven in de oostelijke provincie Jiangxi zijn gesloten, omdat ze voedselboxen van schuimplastic zouden hebben gemaakt. Dat meldden Chinese media woensdag.

De bedrijven zouden onder meer plastic afval en bleekmiddelen gebruiken om de voedseldozen te produceren. Door de hitte van een warme maaltijd dringen de giftige stoffen door in het voedsel. De stoffen kunnen de lever, de nieren en voortplantingsorganen beschadigen.

De schuimrubberen dozen werden in 1999 verboden, maar worden nog steeds verkocht, blijkt uit een rapport van de Internationale Organisatie voor Voedselverpakking (IFPA) in Hongkong.

De autoriteiten hebben behalve 7,2 miljoen dozen ook giftig materiaal in beslag genomen dat voldoende is om nog eens tien miljoen voedseldozen te produceren.

Reageer op dit artikel