nieuws

Vijf scholen azen op prijs Gezonde Schoolkantine

Catering

Vijf middelbare scholen zijn genomineerd voor de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine 2009-2010 van het Voedingscentrum. De Stimuleringsprijs is voor de scholen die de meeste vooruitgang hebben geboekt bij het gezonder maken van het aanbod in de kantine.

Vijf scholen azen op prijs Gezonde Schoolkantine

Vorig jaar won het Gomarus College in Assen. Nu maken de volgende scholen een kans:

· Norbertuscollege in Roosendaal

· WJ Bladergroen in Purmerend

· Karel de Grote College in Nijmegen

· Dr. J. de Graafschool in Groningen

· Varendonck-College in Asten-Someren

Deze scholen doen het meest om hun kantine gezonder te maken. Ze verankeren de gezonde schoolkantine in beleid, organiseren een workshop gezond koken of werken samen met een biologische boer.

Hoofdprijzen

Het is de derde keer dat de Stimuleringsprijs wordt uitgereikt. Dit jaar stelden 90 scholen een stappenplan Gezonde Schoolkantine op, veelal in samenwerking met de GGD. De scholen kregen een werkbudget voor het uitvoeren van het stappenplan. In 2015 moeten alle schoolkantines in Nederland gezond zijn. De genomineerde scholen hebben hiervoor een belangrijke stap gezet.

Het Voedingscentrum hoopt op navolging van deze voorlopers. De Stimuleringsprijs wordt gefinancierd door de ministeries van VWS, LNV en OCW. De hoofdprijzen zijn 10.000, 4.000 en 1.000 euro. Op 26 april worden tijdens een symposium over de gezonde schoolkantine de winnaars bekendgemaakt.

Meer schoolcatering:

Reageer op dit artikel