nieuws

Kant-en-klaar populair in gehandicaptenzorg

Catering

Instellingen voor gehandicapten maken het meest gebruik van kant-en-klaar maaltijden. Zieken en serviceflats vrijwel nooit. Dat en meer blijkt uit onderzoek.

Kant-en-klaar populair in gehandicaptenzorg

Uit onderzoek van FoodServicePeil blijkt dat de instellingenmarkt goed is voor 135 miljoen warme maaltijden per jaar. Daarvan wordt 85 procent in een keuken binnen de instelling gemaakt. 15 Procent wordt kant-en-klaar aangeleverd.

Verder blijkt dat de warme maaltijd in instellingen meestal ’s middags wordt geserveerd. Ruim driekwart van de instellingen biedt daarbij een maaltijd aan bestaande uit drie gangen. Verpleeghuizen serveren de duurste warme maaltijd. Verpleeghuizen de goedkoopste.

FoodServicePeil is een continu online onderzoek. Aan het onderzoek nemen meer dan 250 instellingskoks, hoofd keukens en hoofden voeding deel.

Reageer op dit artikel