nieuws

Cateraar onderuit in rechtszaak tegen FC Twente

Catering

Peters Project Catering uit Hengelo (O.) mag niet aan de slag op de tweede ring van het stadion van FC Twente, de Grolsch Veste. Daat heeft de rechter bepaald in een door Peters tegen FC Twente aangespannen rechtszaak.

Cateraar onderuit in rechtszaak tegen FC Twente

Peters baat acht cateringpunten uit op de begane grond (lees: eerste ring) van het stadion. De vooral van het broodje beenham bekende slager/cateraar zei ook het recht te hebben om op de tweede ring te mogen cateren. Dat zou in een contract uit 1998 staan.

De betaald voetbalclub en landskampioen FC Twente heeft via haar dochterbedrijf de Twentse Catering Groep de verkoop van snacks en drank op de tweede ring in eigen beheer.

De rechter heeft echter alle eisen van Peters, inclusief een claim van een ton, afgewezen. Hij concludeerde dat Peters op basis van de ingediende stukken geen aanspraak kan maken op catering in het hele stadion. Het contract met Peters voor verkoop vanuit het oude gedeelte van het stadion loopt nog tot 2013.

Zie ook beeldreportage: ‘Sterke regiogebonden catering bij FC Twente’

Meer event- en partycatering:

Reageer op dit artikel