nieuws

Eventcateraar heeft last van oneerlijke concurrentie

Catering

De duurzame eventcateraar Fair Food Company heeft als kernwaarden onder meer eerlijkheid en rechtvaardigheid. In de praktijk stuit de cateraar op minder eerlijke zaken. Het bedrijf uit Galder ondervindt steeds vaker oneerlijke concurrentie van goede doelen.

Eventcateraar heeft last van oneerlijke concurrentie

‘Regelmatig zien we op muziekfestivals allerlei stichtingen die food en beverage als marketing tool omarmd hebben’, zegt Machiel de Boer, mede-eigenaar van Fair Food Company. ‘Ze delen, gratis of tegen kostprijs, cocktails en snacks uit. Gesteund door vrijwilligers, donateurs en vrienden bij de Postcodeloterij halen ze de muziekliefhebbers via catering binnen.’

De Boer gruwt van deze handelswijze. ‘De festivalbezoekers lopen vervolgens wel onze standjes met biologische en faire producten voorbij. Soms zou ik wel eens op het podium willen klimmen, de microfoon van de zanger af te pakken om het volgende lekker uit te schreeuwen; Make trade fair, ook in Nederland!’

In de komende Misset Catering een uitgebreid verhaal over Fair Food Company. Lees ook de eerste column van De Boer.

Meer event- en partycatering:

Reageer op dit artikel