nieuws

Imagoverbetering partycatering

Catering

De partycatering ondergaat een imagoverbetering. Dat komt mede door gastcolleges van partycateraars aan leerlingen van ROC’s. Een aantal leden van branchevereniging NVEP gaf ‘les’ op scholen en in het eigen bedrijf. Voor de leerlingen was dit ‘een eyeopener’.

Imagoverbetering partycatering

Volgens de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars (NVEP) hebben ROC-leerlingen het idee dat partycatering niet meer is dan het maken van koude schotels en standaard buffetten. Om dat imago te veranderen is een aantal NVEP-partycateraars gastcolleges gaan geven op de scholen, maar ook in hun eigen bedrijf, dat de levendigheid enorm versterkt. ‘De colleges waren voor leerlingen én docenten een eyeopener’, aldus het NVEP.

De branchevereniging heeft in het verleden geprobeerd lesmateriaal over partycatering onderdeel te maken van diverse opleidingen. Deze pogingen liepen voor de NVEP helaas op niets uit. Daarom werden de rollen omgedraaid en worden leerlingen en scholen rechtstreeks benaderd. Er is een standaard gastcollege ontwikkeld door de NVEP dat de leden kunnen gebruiken.

In verband met het nieuwe schooljaar heeft de NVEP een mailing verstuurd aan alle ROC’s zodat zij ook zelf het initiatief kunnen nemen om aan te geven dat ze behoefte hebben aan meer informatie of een gastcollege over partycatering.

Reageer op dit artikel