nieuws

Opdrachtgever ook debet aan dure lunch

Catering

De sterk gestegen prijzen in het bedrijfsrestaurant zijn schadelijk voor het imago van bedrijfscateraars. Dat vindt Bob Hutten van bedrijfscateraar Hutten Catering in Veghel. Maar volgens hem zijn opdrachtgevers zeker ook debet aan de duurdere lunch.

Opdrachtgever ook debet aan dure lunch

De eigenaar van Hutten Catering laat aan Misset Catering weten dat opdrachtgevers ‘steeds minder bereid te betalen voor bedrijfsrestauratieve dienstverlening’. Dat leidt ertoe dat cateraars steeds vaker hun eigen broek moeten ophouden en dus commerciëler moeten cateren.

‘Een bedrijfscateraar kan in mijn beleving niet meer efficiënter. Hij moet het verdienen met het verrassen en verleiden van de consument. Daarbij komt dan ook nog dat bedrijfscatering vanwege regels van de overheid duurzamer moet zijn. Deze gaat dan meer betalen.’

Subsidiëren

Maandag maakte het CBS bekend dat de lunch in bedrijfsrestaurants in drie jaar tijd bijna een kwart duurder is geworden. Hutten zegt dat zo’n bericht ‘natuurlijk schadelijk is voor het imago’ van de bedrijfscatering.

‘Anderzijds zal het ook het bedrijf c.q. de opdrachtgever schaden omdat die aan struisvogelpolitiek doet.’ Volgens Hutten spreken directies naar hun werknemers namelijk niet altijd uit dat ze de lunch niet meer subsidiëren.

‘Het antwoord’

‘Het antwoord moet dan ook worden gegeven door het bedrijf zelf. Die moet open en eerlijk vertellen dat de subsidie terugloopt en toegeven dat daardoor de bedrijfscultuur onder druk komt te staan.

Het simpelweg meer geld uit de zakken kloppen van de gast, leidt tot minder bezoek aan het bedrijfsrestaurant en dus tot minder communicatiemogelijkheden voor de opdrachtgever. Het restaurant zal alleen nog bezocht worden door mensen die het willen en kunnen betalen.’

Ziekteverzuim

Minder bezoek aan het bedrijfsrestaurant kan volgens Hutten effect hebben op het ziekteverzuim, het verloop van het personeel en werving bij de opdrachtgever.

Hutten (Business) Catering verzorgt verspreid over heel Nederland zo’n 90 bedrijfsrestaurants. Goed voor ruim 20 miljoen euro omzet. Hutten is ook columnist van Misset Catering. In zijn meest recente column snijdt hij bovengenoemd onderwerp al aan.

Reageer op dit artikel