nieuws

Hutten Catering en Sligro vestigen wereldrecord

Catering

‘Wilt u er gebakken of gegratineerde aardappeltjes bij?’. Een vraag die regelmatig wordt gesteld aan een restauranttafel. Als je afgelopen zondag in Veghel had gekozen voor de gegratineerde versie, dan zat je goed. Hutten Catering en Sligro vestigden een wereldrecord met een pommes gratin van 3800 kilo.

Hutten Catering en Sligro vestigen wereldrecord

Het record werd gevestigd tijdens het zogeheten Slokdarm Festival in Veghel. Daar sneuvelden wel eens eerder wereldrecords op het gebied van voedsel. Zoals ’s werelds grootste stoofpot.

De ingrediënten van de giga ‘aardappelkoek’? Onder meer 2.250 kilo aardappels, 500 kilo kaas, 840 liter melk en 900 kilo slagroom. Verwerkt door medewerkers van Sligro en Hutten Catering, buren van elkaar in Veghel. Uit die plaats kwam ook de enorme bakplaat van zes bij zes meter, gemaakt door Hol Systems.

Het oude record van de grootste pommes gratin stond op 3000 kilo. Met de geslaagde poging van de twee foodspecialisten is deze dus met maar liefst 800 kilo verbeterd. Al was het nog even spannend, want het gevaarte moest uit één deel bestaan omdat het in de lucht gehesen moest kunnen worden om de pommes gratin te kunnen wegen. Een notaris gaf zondagmiddag onder luid gejuich uitsluitsel.

Meer event- en partycatering:

Reageer op dit artikel