nieuws

Gesubsidieerd fruit laat op zich wachten

Catering

Leverancier van ‘schoolgruiten’, Schoolfruit.nu is licht teleurgesteld over de snelheid waarmee scholen subsidie krijgen om vers fruit voor hun leerlingen in te kopen. Het ministerie van VWS subsidieert dit en tot nu toe doen al 165 scholen en 38.000 leerlingen mee.

Gesubsidieerd fruit laat op zich wachten

De leverancier wacht nog op acceptatie van de helft van de bijna 23.000 aanmeldingen die de afgelopen periode binnenkwamen, zegt Hendry Vlijm van Schoolfruit.nu. ‘In tegenstelling

Tot eerdere communicatie vanuit de overheid, worden we nu geremd in de levering omdat acceptatie van de subsidie op zich laat wachten.’

Na aanmelding en goedkeuring van het ministerie, krijgen de scholen vijf weken lang voor iedere leerling twee stuks fruit. Volgens Schoolfruit.nu is het bedrijf de enige levrancier die de scholen gedurende het hele project ondersteunt en begeleidt.

Drie jaar geleden berekende gezondheidsinstituut RIVM dat groente en fruit eten op school en op het werk, zorgt voor een langer leven. Een kind dat op school dagelijks groenten of fruit eet, leeft gemiddeld 0,37 jaar langer en blijft langer gezond.

Reageer op dit artikel