nieuws

Stralende achttiende editie Lowlands

Catering

De achttiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise, in de volksmond kortweg Lowlands, stond naast muziek vooral in het teken van warm weer. De 55.000 bezoekers op het muziekfestival in Biddinghuizen werden getrakteerd op drie dagen stralend weer, terwijl bewolking en regen waren voorspeld. Volgens de organisatie leidde de onverwachte warmte niet tot problemen.

Stralende achttiende editie Lowlands

Vooral vrijdag liep het kwik op. De bezoekers betraden op de eerste festivaldag het terrein in de Flevopolder onder een strakblauwe lucht en stralende zon. Met 24 graden was het volgens de organisatie nog lang niet warm genoeg voor extra maatregelen. ‘We hebben zoals altijd gratis drinkwater beschikbaar bij de toiletten, dat is vooralsnog genoeg. Als het warmer wordt, zullen we de bezoekers adviseren meer water en minder alcohol te drinken, maar zo ver is het nog niet’, aldus de woordvoerder vrijdag. En zo ver kwam het ook niet. Zaterdag en zondag bleef het warm, maar bewolkt. Zaterdagochtend wekte de organisatie de festivalbezoekers met een Twitterbericht met de boodschap; vandaag weer een warme dag. Drink genoeg en neem ook af en toe een glaasje water.

De woordvoerder liet zondagavond weten dat het uitverkochte festival zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. ‘We zijn erg tevreden over het verloop en vooral ook over het weer. Vrijdagavond en zaterdagochtend werden enkele Polen van het terrein verwijderd, wegens ,,hinderlijk gedrag”. Zij waren naar het festival gekomen om plastic bekertjes in te zamelen, die bij het inleveren geld waard zijn. ‘Dat is een mooi systeem om plastic te recyclen, maar als je mensen de bekertjes uit hun handen gaat staan kijken, wordt het vervelend.’

De tienduizenden muziekliefhebbers genoten drie dagen en nachten in de polder van muziek, theater en film. Op het programma stonden onder meer Triggerfinger, The Opposites, The Kooks, Blink-182, Selah Sue, Groove Armada, het Nationale Toneel, Mumford & Sons, NOFX, Anouk, Snow Patrol, Dave Clarke, Serj Tankian en het Metropole Orkest, Thirty Seconds to Mars, Placebo, Shantel en Jan Jaap van der Wal.

Reageer op dit artikel