nieuws

Golden Green Key voor locatie cateraar Van der Linde

Catering

De Schiecentrale Studio’s & Events in Rotterdam heeft de Golden Green Key ontvangen. Dit keurmerk krijgen organisaties die een voortrekkersrol willen spelen op het gebied van een beter klimaat en milieu. Vaste cateraar Van der Linde droeg hier ook aan bij.

Golden Green Key voor locatie cateraar Van der Linde

Van der Linde Catering + Evenementen is huurder en exploitant van het gebouw en zorgt voor het cateringassortiment dat voor 80 procent bestaat uit biologische en/of fairtrade producten. Het gehele bedrijfsproces van de Schiecentrale is doorgelicht en waar nodig aangepast, van schoonmaakmiddel tot vervoersmanagement.

Door de installatie van een nieuw type (LED)lampen is bijvoorbeeld het energieverbruik bijna gehalveerd. Als voormalige energiecentrale is de Schiecentrale Studio’s hét voorbeeld van een duurzame locatie. De transformatie van ‘vervuilende’ elektriciteitsfabriek naar congres- en studiolocatie was meer dan 10 jaar geleden al de eerste belangrijke stap voor een duurzame herbestemming van dit bijzondere object.

Uiteindelijk is die aanpak beloond met het felbegeerde predicaat Golden Green Key. Dat is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de congresmarkt die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg. Het staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel