nieuws

Nederland voor EU-hof over koffieautomaten

Catering

De Europese Commissie daagt Nederland voor het EU-hof van Justitie, omdat de provincie Noord-Holland in de fout is gegaan bij de verlening van een koffiecontract.

Nederland voor EU-hof over koffieautomaten

Bij de aanbesteding voor de levering en het beheer van koffieautomaten heeft het provinciebestuur zich niet aan de EU-regels voor overheidsopdrachten gehouden, aldus de commissie woensdag. Het dagelijks bestuur van de EU waarschuwde Nederland in november vorig jaar al, maar kreeg geen bevredigend antwoord.

Het Noord-Hollands provinciebestuur vroeg bij de aanbesteding om specifieke keurmerken voor biologische of fairtradekoffie. Volgens de Europese Commissie schaadt deze procedure de concurrentie, omdat andere fabrikanten daardoor geen kans kregen.

Reageer op dit artikel