nieuws

Binnenmeer in Uitgeest maakt beste schoollunch

Catering

Basisschool Binnenmeer uit Uitgeest in de provincie Noord-Holland maakt ‘De beste schoollunch van Nederland’. De school wint daarmee een mobiele keuken. De wedstrijd is een initiatief van het Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten van Wageningen Universiteit en het Voedingscentrum.

Binnenmeer in Uitgeest maakt beste schoollunch

Tien scholen uit tien provincies streden op 21 januari in Nieuwegein in de landelijke finale om de titel. Alle scholen maakten hun zelfbedachte lunch klaar en presenteerden deze aan een deskundige jury met voorzitter Pierre Wind. Doel van de wedstrijd is gezonde en duurzame voeding onder de aandacht te brengen op basisscholen.

Nadat alle klassen hun lunch hadden klaargemaakt, werden deze gepresenteerd aan de jury. Die proefde ervan en de scholen legden uit waarom juist hun lunch zou moeten winnen. Vervolgens ging de jury, bestaande uit voorzitter Pierre Wind, Jeltje Snel van het Voedingscentrum, Rob Franken van Euro-Toques en Ika van de Pas van het ministerie EL&I in beraad.

Binnenmeer uit Uitgeest ontving de waardebon voor de mobiele keuken ter waarde van € 5.000,-. De nummers twee, drie en vier waren respectievelijk De Branink uit Laren, De Ontdekkingsreis uit Doorn en De Beemd uit Schijndel. De recepten van alle genomineerde scholen worden opgenomen in een kinderkookboek van Lidl.

Reageer op dit artikel