nieuws

Gezond eten interesseert jeugd niet

Catering

Schoolcateraars die hun best doen om de jeugd aan te zetten tot gezond eten, hebben geen gemakkelijke taak. Tieners hebben wel wat anders aan hun hoofd, zo blijkt uit onderzoek.

Gezond eten interesseert jeugd niet

Tieners hebben nauwelijks aandacht voor gezonde voeding. Ze beginnen zich er pas druk over te maken als ze dik dreigen te worden, blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit onder 650 jongeren tussen de 12 en 16 jaar.

Het aanleren van bewust gezond eten kan het beste worden gestimuleerd door de ouders: eten wat de pot schaft. Ook een ander aanbod in de schoolkantine is belangrijk, zeggen de Wageningse onderzoekers. Het onderzoek vond plaats in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Reageer op dit artikel