nieuws

Muur met Bossche bollen in nieuw ziekenhuisrestaurant

Catering

Het personeelsrestaurant van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch krijgt een muur met allemaal Bossche bollen erop. Het ziekenhuis heeft ook een eigen variant op de Bossche lekkernij; de Jeroen Bosch bol, een combinatie tussen een Bossche bol en een Bossche koek.

Muur met Bossche bollen in nieuw ziekenhuisrestaurant

In het nieuwe ziekenhuis worden drie locaties samengevoegd, laat Toon Alders weten, hij is hoofd voeding & catering. Het restaurant krijgt 400 zitplaatsen en zal per dag 800 tot 1000 mensen over de vloer krijgen voor de lunch. Maar ook voor de warme maaltijd kan zorgpersoneel er terecht. Het restaurant is dagelijks geopend van 7.30 tot 19.00 uur.

Eigen keuken

Het pand van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis is al opgeleverd; de eerste patiënten worden eind april overgebracht. Dan ook zal het restaurant in gebruik worden genomen. Het ziekenhuis beschikt over een eigen keuken en een eigen facilitair bedrijf. Ook het personeelsrestaurant valt onder de verantwoording van deze eigen dienst. Een externe cateringpartij is er dus niet bij betrokken.

Eilandopstelling

Het nieuwe personeelsrestaurant kent een eiland opstelling. Nu wordt nog gewerkt met een lijnbuffet. Medewerkers kunnen kiezen voor verse producten uit de front-office keuken of voor verpakte broodjes. Het gaat om een combinatie van bediening en zelfbediening. De kassa’s zijn niet meer bemand in het nieuwe personeelsrestaurant.

Reageer op dit artikel