nieuws

Politiek stelt vragen over soep in bedrijfsrestaurant

Catering

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de soep die de gemeente Den Haag in het bedrijfsrestaurant serveert. De vragen hebben betrekking op de haaienvinnensoep die op het menu staat.

Politiek stelt vragen over soep in bedrijfsrestaurant

De gemeente heeft laten weten dat er helemaal geen haai in de soep zit verwerkt. De Partij voor de Dieren had vragen gesteld over de haaienvinnensoep aan het Haagse college van burgemeester en wethouders, meldt RTV West.

De partij eiste dat de soep van de menukaart van het stadhuis zou verdwijnen aangezien de haai een bedreigde diersoort is. Het college heeft geantwoord dat de naam van de Haagse haaienvinnensoep alleen maar slaat op een bepaalde bereidingswijze, niet op de ingrediënten.

Misleiding dus? ,,Nee’’, aldus de gemeente ,,het is net zoiets als koninginnesoep waar geen koningin in zit.’’ De soep blijft op het menu. De Haagse gemeenteambtenaren kunnen ook blijven genieten van forel, pangasius, tonijnsalade en makreel. De PvdD wilde ook deze visgerechten in de ban doen, maar volgens het college zijn deze vissen helemaal niet bedreigd.

Reageer op dit artikel