nieuws

Half miljard euro zoek in de contractcatering

Catering

Er is een half miljard euro zoek in de contractcatering. Wil de eerlijke vinder zich melden? In Misset Catering 1 dat vrijdag 18 februari verschijnt, vraagt Bartel Geleijnse (foto), directeur consultancybureau ROI Support, zich af hoe zwaar we moeten tillen aan gegevens van onderzoekbureaus.

Half miljard euro zoek in de contractcatering

Hij reageert op het artikel ‘Vrije val voor contractcatering. Wel 20% volume daling tussen 2000 en 2009’ in het eindejaarsnummer van Misset Catering. In dit artikel wordt, op basis van een onderzoek naar de facilitaire markt door bureau Twijnstra & Gudde, gemeld dat de marktomvang van de contractcatering (bedrijven, scholen en zorg) is gedaald van 3,44 naar 2,83 miljard.

Over datzelfde jaar 2009 rapporteert Foodstep een omvang van dezelfde cateringmarkten van 3,3 miljard. Geleijnse: ‘Als tussen deze twee onderzoeken reeds een verschil valt te constateren van een half miljard, lijkt mij elke onheilstijding op z’n minst voorbarig en zijn conclusies vooralsnog gestoeld op drijfzand.’

Geleijnse wil dat uitgezocht wordt welk bureau de juiste cijfers presenteert. Hij wil voorkomen dat bedrijven en organisaties beslissingen gaan nemen op basis van onjuiste gegevens.

Tip

Zie ook jaarverslag Foodservice Instituut Nederland.

Reageer op dit artikel