nieuws

Vakbonden op de bres voor cateringmedewerkers Overijssel

Catering

Vakbonden spannen een kort geding aan tegen de provincie Overijssel. Die wil de eigen cateringmedewerkers overhevelen naar een cateraar die de catering moet gaan overnemen. De bonden AbvaKabo/FNV en Publieke Zaak CNV willen dat de provincie hen betrekt bij het opstellen van een sociaal plan.

Vakbonden op de bres voor cateringmedewerkers Overijssel

Volgens de provincie is dat sociaal plan er al en hoeft ze niet met de bonden te overleggen. De vakbonden zien dat anders. Zij willen dat de plannen de ijskast in gaan tot er overleg is.

Overijssel trekt zich niets aan van de eisen, blijkt uit een bericht dat de provincie maandagochtend de wereld in stuurde. ‘Door de eisen en het ultimatum van de vakbonden is er geen overleg mogelijk. En dus hebben we geen keus dan verder te gaan zonder overleg met de bonden’.

Het ultimatum van de bonden verliep maandagochtend 10.00 uur. De bonden zijn boos omdat de arbeidsvoorwaarden van de cateringmedewerkers verslechteren. ‘Ze kunnen elke dag worden ontslagen’, zegt een woordvoerder van Abvakabo.

Reageer op dit artikel