nieuws

Game maakt cursist wijzer op het gebied van veilig voedsel

Catering

Sensz een bedrijf dat aan kwaliteitsmanagement doet, introduceert een game over bewustwording bij voedselveiligheid. Zowel ketens als zelfstandige bedrijven in horeca en catering hebben al langer de behoefte om dit thema op een pakkende manier op de agenda te zetten, aldus Sensz. Het bedrijf komt met een speciaal ontwikkelde tool: Neus Voor Voedselveiligheid.

Game maakt cursist wijzer op het gebied van veilig voedsel

Bij Sensz leeft al jaren het idee om een tool te ontwikkelen die medewerkers in Horeca- Food- en Zorgbedrijven op een creatieve manier zal prikkelen om meer te willen weten over het onderwerp. Voedselveiligheid wordt steeds meer ‘hot’. Gasten zijn zich er beter van bewust. Maar bedrijven zijn er kwetsbaar in. Met wisseling van werknemers, tijdelijke krachten is de kennis van dit onderwerp niet altijd goed geborgd.

Het leren nemen van verantwoordelijkheid voor een voedselveilige omgeving door de werknemers op de werkvloer en het daadwerkelijk in actie komen als het nodig is, is essentieel. ‘Dan is het wel belangrijk dat je een goede basiskennis hebt’, zegt Rosmaryn Wesselman, directeur van Sensz en initiatiefnemer van de nieuwe module. Middels www.sensz.nl/senszteaser kan de branche alvast kennis maken met een korte introductie.

Sensz laat weten als als eerste te kiezen voor een andere insteek. ‘Onze mensen geven dagelijks trainingen en adviezen om voedselveiligheid te borgen in organisaties en zelfstandige bedrijven. Sinds deze week hebben we een mooi vormgegeven concept waarin cursisten in circa 1,5 uur door middel van een game alle essentiële aspecten op het gebied van voedselveiligheid doorlopen.’

Reageer op dit artikel