nieuws

Kennisgebrek bij opdrachtgevers over aanbestedingen

Catering

Cateraars en schoonmaakbedrijven moeten niet meer meedoen aan aanbestedingen waarbij de focus ligt op de prijs. Bovendien moeten ze iets doen aan het gebrek aan kennis bij opdrachtgevers.

Kennisgebrek bij opdrachtgevers over aanbestedingen

Reacties van deze strekking ontving Misset Catering op het bericht dat Veneca met vertegenwoordigers van de schoonmaak- en beveiligingsbranche binnenkort een gesprek heeft met een minister over aanbestedingen die onnodig ingewikkeld en tijdrovend zijn.

Veneca-voorzitter Hans Rijnierse liet in de april-editie van Misset Catering weten dat hij goede hoop heeft dat er iets gaat veranderen. ‘Ik denk dat we er in april of mei mee naar buiten treden.’

Op www.missetcatering.nl laat Maarten Rooderkerk weten dat de regels uit Brussel komen en dat een Nederlandse minister er dus geen rechtstreekse invloed op heeft. Zijn voorstel: ‘Laat de branche nu eindelijk eens doen wat ze al jaren had moeten doen. Niet meer meedoen aan aanbestedingen waarbij de focus ligt op prijs en opdrachtgevers opvoeden!’

‘Dat laatste is nodig,’ aldus Rooderkerk ‘omdat de malaise in aanbestedingsland niet voortkomt uit de wens om alleen maar de laagste prijs te betalen, maar uit het gebrek aan kennis bij opdrachtgevers. Zij weten niet hoe een goede aanbesteding in elkaar zit.’

Reageer op dit artikel