nieuws

KPN gaat gezondheid medewerkers verbeteren

Catering

KPN wil met een preventieprogramma proberen de vitaliteit en gezondheid van zijn werknemers te verbeteren. Voeding maakt daar onderdel van uit. De medewerkers zullen zelf met hun gezondheid aan de slag moeten, zo meldt Trouw.

KPN gaat gezondheid medewerkers verbeteren

KPN kiest voor een brede aanpak. Met UMC St Radboud Nijmegen en de TU Delft wil het gezondheidsprogramma’s ontwikkelen voor de eigen medewerkers. De drie organisaties tekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar: Healthy@Work.

“We gaan onze werknemers vragen: waaraan wil je precies gaan werken om je gezondheid of leefstijl te verbeteren? Wat wil je aanpakken? Stress? Je eetgewoonten? Of misschien het gebrek aan beweging?”, zegt Monique Philippens, directeur zorg van het telecomconcern

Het is de bedoeling dat rond dergelijke thema’s binnen KPN gemeenschappen ontstaan. Binnen die gemeenschappen kunnen mensen ervaringen uitwisselen, waardoor de resultaten kunnen verbeteren. ‘Zodat je in het bedrijfsrestaurant eens van je collega hoort: Zeg, kan je beter niet een appeltje nemen in plaats van een kroket?’, aldus Philippens.

Reageer op dit artikel