nieuws

Overijssel blijft toch zelf cateren

Catering

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Overijssel trekken het besluit om de catering uit te besteden in. Hiermee wil GS voorkomen dat er langdurige juridische procedures worden opgestart door de vakbonden die zich sterk maakten voor de belangen van de cateringmedewerkers.

Overijssel blijft toch zelf cateren

Nadat GS besloot de catering uit te besteden is er verschil van inzicht ontstaan tussen de vakbonden en het provinciaal bestuur. Overleg over de arbeidsvoorwaarden en andere zaken tussen de bonden en de werkgever heeft niet tot een oplossing geleid.

Om een dreigend kort geding en een langdurige juridische procedure door de vakbonden te voorkomen, heeft de provincie in overleg met de vakbonden de onderlinge verschillen gedefinieerd. Hierop heeft zij de vakbonden verscheidene opties geboden om tot een oplossing te komen. Maar beide partijen kwamen er niet uit.

De provincie laat weten dat de medewerkers hun persoonlijke vertegenwoordiging over hebben gedragen aan de vakbonden. Hierdoor is het de afgelopen twee maanden voor de provincie niet mogelijk geweest rechtstreeks in gesprek te treden met de betrokken medewerkers.

Reageer op dit artikel