nieuws

Pleidooi voor ‘demo ruimte’ ten behoeve van inrichting keuken

Catering

Er zou een centrale ‘demo ruimte’ moeten komen waarin toekomstige keukens één op één nagebouwd kunnen worden. Daarmee kunnen inschattingsfouten bij de bouw voorkomen worden. Aldus reageert Hans Leenhouts op Missetcatering.nl op het bericht dat Veneca een nieuwe handleiding heeft uitgegeven voor de bouw van keukens en bedrijfsrestaurants.

Leenhouts laat weten dat het inschatten/ lezen van een keuken aan de hand van een tekening erg lastig is. ‘Vaak ziet men in de praktijk pas de stroom van goederen en mensen. Waarom niet een soort van keukenstudio die je per dagdeel kan huren met panelen om de specifieke ruimte in af te zetten en waarbij je door middel van kartonnen apparatuur de keuken kan inrichten?’

Bijkomend voordeel is dat iedereen die in de keuken werkt of betrokken is, kan zien hoe het gaat werken: logistiek, plaatsing apparatuur. Leenhouts: ‘Zeker met nieuwe keukens, technieken en concepten is een demo opstelling handig. Keukens zijn zeer kostbaar en moeten geschikt zijn voor de langere termijn en niet alleen afhankelijk zijn van de huidige chef.

Hij besluit zijn reactie met: ‘Dus in plaats van een voorstel op papier: ‘Show me the kitchen’. Iets voor Veneca om dit te faciliteren?’

Reageer op dit artikel