nieuws

Natuur en horeca gaan samen in Airport Park

Catering

Ooit gehoord van een Airport Park? Het bestaat. Prinses Irene heeft op Schiphol het eerste Airport Park ter wereld geopend. Bezoekers kunnen hier eten en drinken en tot rust komen in de fictieve natuur. Het is een concept van HMSHost.

Natuur en horeca gaan samen in Airport Park

Het Airport Park is een omgeving van rust, groen, horeca en winkelkiosken in één, precies zoals in een echt stadspark. Reizigers kunnen zelfs naar buiten en genieten van de zon op een buitenterras.

Het parkgevoel komt tot leven door een zogeheten mixed reality. Bijvoorbeeld door afbeeldingen op de wanden van bekende parken in de hele wereld. Maar ook door projectie van vlinders, en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen.

Horeca en services ontbreken niet. Reizigers genieten in het Park Café ondermeer van fair trade koffie, verse sappen en hamburgers op biologische broodjes. Aan de rand van het park zijn er stopcontacten voor laptops en andere apparatuur die opgeladen moet worden.

Er zijn verschillende duurzame toepassingen te vinden. Reizigers kunnen fietsen op een van de fietsen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daglicht wordt binnengebracht via lichtbuizen en glasvezelkabels.

Reageer op dit artikel