nieuws

Complexe aanbestedingsregels leiden tot grote vraag naar cursussen

Catering

De vraag naar cursussen en adviezen op het gebied van aanbestedingen is aanmerkelijk groter geworden. Dat zegt Jessica van der Burg van adviesbureau Tenderwise in Misset Catering dat deze week verschijnt. ‘Dit komt doordat de eisen voor offertes en aanbestedingen zijn aangescherpt. De procedures zijn formeler en dat geldt niet alleen voor de Europese aanbestedingen.

Complexe aanbestedingsregels leiden tot grote vraag naar cursussen

Steeds meer bedrijven laten medewerkers trainingen volgen waarin ze leren hoe ze moeten inschrijven op aanbestedingen. Maar niet iedere aanbesteding klinkt als een klok. De documenten kunnen te omvangrijk, onnodig ingewikkeld of onvolledig zijn, zo meldt Misset Catering.

Zeker bij Europese aanbestedingen die moeten voldoen aan een reeks richtlijnen en regels, is dat het geval. Maar partijen die inschrijven, zoals cateraars, hoeven zich daar niet bij neer te leggen, zegt Paul Springer van Corviant. ‘Je kunt eisen dat de procedure wordt vereenvoudigd. Doet de partij die aanbesteedt daar niets mee dan kun je de publiciteit zoeken. Dat wil wel eens helpen.’

Verschillende organisaties maken zich sterk voor het vereenvoudigen van de regels voor aanbesteden. ‘Maar daar kun je als bedrijf niet op wachten’, zegt Van der Burg ‘Ik zou zeggen: ga er mee aan de slag, doe mee, wie een bestedingsprocedure één keer heeft doorlopen draait zijn hand er de volgende keer niet voor om.

Reageer op dit artikel