nieuws

Scheepvaartmuseum in zee met vier cateraars

Catering

Het Scheepvaartmuseum laat weten in zee te gaan met vier preferente cateraars: De Borrelfabriek, Grand Catering, Select Catering en Vermaat Groep. Zij worden ingezet voor de grotere evenementen. Voor kleinere evenementen verzorgt het vernieuwde Scheepvaartmuseum zelf de catering.

Scheepvaartmuseum in zee met vier cateraars

Met het nieuwe Scheepvaartmuseum krijgt Amsterdam er vanaf 2 oktober een monumentale evenementenlocatie bij. Het volledig gemoderniseerde gebouw biedt tel van mogelijkheden: van intieme diners tot feesten voor 1.000 mensen.

Het Scheepvaartmuseum heropent na een verbouwing van ruim vier jaar. De grootste troef van de verbouwing is de spectaculaire glazen en metalen overkapping van de binnenplaats, het Open Pleyn.

Daarmee ontstaat een feestlocatie van 900 m2 voor 700 (diner) tot 1.000 (receptie) mensen. Het Open Pleyn is ’s avonds beschikbaar. Ruim 850 ledlampen in de overkapping zorgen dan voor elke gewenste sfeerverlichting.

Voor kleinere bijeenkomsten zijn er de Admiraliteitskamer en drie Kamers vernoemd naar de zeehelden Tromp, De Ruyter en Van Heemskerck. ’s Avonds is ook Restaurant Stalpaert af te huren, voor diners tot 100 couverts of voor staande recepties.

Het Scheepvaartmuseum heeft daarnaast nog twee bijzondere drijvende locaties: het stoomschip Christiaan Brunings en het VOC-schip Amsterdam, met ruimte voor 80 respectievelijk 250 genodigden. Deze zijn eveneens ’s avonds te boeken.

Reageer op dit artikel